Здравейте, посетител! [ Регистрация | Входrss  |  tw  |  fb

Нова обява

Експерти изчислиха колко дни преди полет билетите са най-изгодни

| Блог | 26/02/2015

Много хора мислят, че колкото по-рано резервират самолетния си билет за планираната ваканция, толкова по-евтино ще им излезе пътуването. Наскорошно проучване обаче опровергава тази теория и дори изчислява кога самолетните билети са най-изгодни.

Американската онлайн туристическа агенция CheapAir анализира данните за полетите в САЩ през 2014 година и установява, че както твърде късното купуване на самолетни билети може да “глътне” солидна сума, така и твърде ранната резервация може да излезе солено. Изследването показва, че в момента на пускането им в продажба билетите струват с около 50 щатски долара повече в сравнение с най-ниската стойност, която достигат за целия период до полета.

“Обикновено най-ниската цена се достига 47 дни преди полета”, разказва директорът на туристическата агенция Джеф Клий пред “Хъфингтън пост”.

Агенцията прави мониторинг на полети от Лос Анджелис до Ню Йорк, за да установи колко пъти се променя цената за времето от пускането на билетите до конкретното пътуване. Резултатът – около 320 дни преди пътуването цената е 357 долара, а три месеца преди него тя е спаднала до 318 долара и продължава. Общо за периода стойността на билета се променя 107 пъти, достигайки най-малко 290 и най-много 597 долара.

Експертът Рик Сийни от компания за резервация на билети се съгласява с правилото, че цените започват да се понижават три месеца преди полета, както и че не е добре покупките да се правят твърде рано. “Има нещо такова – прекалено ранна резервация. Авиокомпаниите на практика не започват да управляват полетите по-рано от три месеца преди датата им. Тогава те започват да пускат места на достъпни цени”, обяснява той.

И така, съветът на експертите е, дори да изглежда изкушаващо да се направи твърде ранна резервация за пътуване със самолет, когато датите са сигурни, да се изчака до около 47 дни преди полета, за да бъде купен билетът.
Източник.

Сподели:
Share this page via Email Share this page via Facebook Share this page via Twitter

     

959 прегледа общо, 1 днес

  

Оставете коментар

Категории

Реклама

  • Детски играчки
  • Онлайн мол
  • Ad 3
  • Ad 4

Shop clever. Cashback world