Здравейте, посетител! [ Регистрация | Входrss  |  tw  |  fb

Нова обява

Започна гроздобера. Ясни ли са цените?

| Блог | 20/09/2014

Времето си върви и ето на – започна гроздобера. Това е едно хоби на много мъже. Едните от тях отглеждат грозде за собствена консумация, а други пък в по –големи количества за продажба. Тази година не е от най-благоприятните за производителите на грозде, респективно на вино, защото реколтата е в ограничено количество поради неблагоприятното време – прекалено многото дъждове и закъснялото лято.
Едни от най-предпочитаните сортове грозде за приготвяне на вино са:
1. СОВИНЬОН БЛАН
2. ТРАМИНЕР
3. МУСКАТ ОТОНЕЛ
4. ШАРДОНЕ
5. ПИНО НОАР
6. МЕРЛО
7. КАБЕРНЕ ФРАН
8. КАБЕРНЕ СОВИНЬОН
От тях българинът в различни пропорции успява да си направи добро домашно вино, което да го сгрява в предстоящите студени зимни дни. Това просто се е превърнало в отколешна традиция. Много са и рецептите, по които се прави домашното вино. Те са си и географски обособени в зависимост от отглежданите лозови масиви във всеки регион. Безспорно най-големи са количествата на доброто и сериозно червено вино. То се следва от широка гама розови вина в различни нюанси на розовото. В голямата си част тези вина са просто така получили се от използваните сортове грозде за направата на виното. Най-големите майстори на виното приготвят и бяло вино. Направата на бялото вино по принцип изисква по-големи познания и майсторлък и поради тази причина са малко тези, които се осмеляват да започнат да правят бяло вино. Болшинството от стопаните си правят и търсят гарантирания резултат, т. е. червено вино.
Тази година е доста динамична и различна за майсторите на виното. Просто производителите, поради ограничената реколта, изискват по-високи цени на гроздето. Става въпрос за цени от 1,20 до 1,50 лв. за килограм грозде. Доста трябва да се потруди човек и да обиколи немалък периметър, за да успее да намери грозде на по-ниска цена. Има информация и за сделки на по- ниски цени от тези, но въпросните доминират към момента.
Поради факта, че пазарът на грозде е по-труден и за да улесни и двете страни, едните да могат да продадат и да осребрят вложенията и труда си при производството на гроздето, а другите да могат да си закупят навреме грозде с подходяща захарност и желано количество, сайтът за безплатни обяви www.obiavi-bulgaria.com напомня, че е в услуга на всички заинтересовани.
Всички желаещи могат в сайта да си подадат обявите за това, че продават грозде като количество, сорт и цени. Другата страна , на купувачите могат респективно да си подадат обявите за това какво точно търсят и на какви цени. При това поведение сделките ще бъдат ясни и бързи и двете страни ще бъдат максимално удовлетворени.
Успешни продажби и покупки на грозде и много сполучливи вина и ракии.
Наздраве!

Сподели:
Share this page via Email Share this page via Facebook Share this page via Twitter

      

805 прегледа общо, 1 днес

  

Оставете коментар

Категории

Реклама

  • Детски играчки
  • Онлайн мол
  • Ad 3
  • Ad 4

Shop clever. Cashback world