Здравейте, посетител! [ Регистрация | Входrss  |  tw  |  fb

Нова обява

Климатиците – необходимият комфорт

| Блог | 03/07/2013

Към момента никой не може да си представи живота в съвременното жилище и офис без използването на климатична техника. Климатиците, доскоро непознати и възприемани като едва ли не излишен лукс, се настаниха трайно в нашето житие и битие. Все повече се увеличава културата, свързана с наличието и използването на климатици. Тук ще спомена и даже нещо екзотично. Новина от последния час. Става въпрос за последната алергия, която се твърди, че се предизвиква от външните тела на климатиците и концентрирания там прах и други вещества, свързани с функционирането им. Но лично аз си мисля, че това по скоро е едно доста екзотично предположение.

В доброто старо време са и непознатите за мнозина прозоречните климатици. В момента такива липсват не само в търговската мрежа, но и по домовете. Те може би ще са разположени само в музеите за климатична техника и в шоу румовете на производителите на климатична техника.

Беше времето и на конвенционалните климатици, които се отличаваха с доста шумна работа и нисък коефициент на полезно действие. Но към един момент от близкото минало конвенционалните климатици си бяха истински лукс. Даже имаше и луксозно тяхно изпълнение, примерно работещо на два режима на охлаждане и на отопление. Лично аз в къщи разполагам с такъв, който още си работи на двата режима и е на повече от 10 години. Специалистите, които му правят профилактика, доста впечатлени от тази комбинация, и от това, че за всеобща изненада още си работи нормално.

Днес на дневен ред са инверторните и хиперинверторните климатични системи, които имат доста предимства. Става въпрос за една много висока степен на ефективност. С повишаващите се цени на ел. енергията това им качество ги превръща в предпочитано и незаменимо средство за охлаждане през лятото и за отопление през зимата. Друго изключително важно предимство на съвременните инверторни и хиперинверторни климатици са много ниските нива на шум и на вътрешното и на външното тяло. Това е също така едно невероятно предимство и създава предпочитан комфорт. Има и доста други екстри, от най-важните според мен е йонизатора на въздуха. Много малко хора са запознати с тази екстра на съвременните климатици, но уверявам Ви, че тя е от изключителна важност. Има и екстри, при определени модели на климатици, които намаляват запрашеността на въздуха в помещението, в което работи климатикът. Има и доста екстри, свързани с по-икономичната работа на климатика. Ще спомена тази, която следи за наличието на хора в стаята и ако климатикът констатира неналичие на хора, той сам намаля оборотите, на които работи и така пести енергия. Има и такива климатици, които приоритетно загряват пода на помещението и така по-ефективно охлаждат или отопляват същото.

Предлагам да продължим в следваща статия на същата тема.

Само да не пропусна да спомена, че можете да публикувате обяви за климатици в сайта www.obiavi-bulgaria.com   или ако търсите да проверите там за обяви за климатици. Става въпрос като използвате специализираната секция за климатици.
Също така на Ваше разположение е и фейсбук страницата на сайта за обяви  – obiavi-bulgaria.com- https://www.facebook.com/pages/Obiavi-bulgaria/489384931072674?fref=ts където също можете да търсите, публикувае обяви или коментирате това, което Ви вълнува по темата за климатиците.

Успешен ден!

Сподели:
Share this page via Email Share this page via Facebook Share this page via Twitter

    

809 прегледа общо, 1 днес

  

Оставете коментар

Категории

Реклама

  • Детски играчки
  • Онлайн мол
  • Ad 3
  • Ad 4

Shop clever. Cashback world